Minnesresa 6

Då har vi kommit fram till skolorna jag gick på!  

Låg o mellanstadiet gick på Österportsskolan.  Minnen där ifrån var en underbar lågstadie fröken vid namn Barbro Blomgren.  ”Flourtanten” kom en gång (gissningsvis en gång i månaden) med sin stora tandborste samt stora modell av tanduppsättningen likt en helprotes.  Alla stod klassvis på rad o gurglande….

Matbespisningen nere i källaren där mjölken dracks i plåtmuggar med öra.  
Morgonbön o psalmer men roliga timmen på fredagar!  

Mellanstadiet mindre rolig lärare……… En aktoritär  typ som säkert njöt av att vara, just så där aktoritär:(

En aula där vi hela skolan fick se filmer o inte minst, se Ingemar Stenmark åka:)

Gympa med sockiplast! 

Klassvakter på rasterna. Oftast väldigt skötsam med kula,  hopprep, gummiband, hoppa hage men där vi ibland ”busade” till det….. Inga slagsmål var av naturliga skäl tillåtna men som sagt……. Vi tog en sten o la över en pinne,  samlade ihop oss i en klunga o  skanderade: Heja Sten,  heja Sten till vakterna kom o skingrade oss för att just finna,  en sten ovanpå en pinne:) Så oskyldigt men väl så spännande! 🙂

En mamma som kom o mötte o  som alltid var hemma. Trygghet men ibland fick man avundas ”nyckelbarnen” men kanske bara för att man inte riktigt insåg vad det innebar….. 

Högstadiet,  Rörsjöskolan! Frihet under ansvar! Demokratiska lärare, som oftast!  Nu var man ”stor” o säkert en sanning i sig! Rökrutor, ett Spettkaks bageri…….. Hade man inte hävdat sig tidigare var det dags nu:)

Borgarskolan,  gymnasiet o 2 årig Social linje som i sig,  inte bidrog till något ”stort” men man bara skulle göra det.  Som jag minns,  den bästa av min skoltid!  Av inte bättre vetande…. Här rökte man inomhus, nere i en källare……. Tänk vad man kommer ihåg:)))

Österportsskolan

Rörsjöskolan

Malmö Borgarskola


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *