Minnesresa 5

”Mitt” Malmö då det begav sig!:)

Pildamsparken.  Många besök här med familjen o senare med sina egna barn för att promenera o mata fåglarna
Slottet Malmöhus är Nordens äldsta bevarade renässansslott. Av Erik av Pommerns kastell från 1434 finns fortfarande rester bevarade i det slott som stod klart vid 1500-talets mitt.

På Malmöhus slott bodde de danska kungarna under sina besök i Malmö och här hölls den äventyrslystne Earl of Bothwell, Maria Stuarts tredje make, fängslad i fem år.

När Skåne blev svenskt 1658 förstärktes befästningarna ytterligare men på 1700-talet förlorade fästningen sin betydelse och användes 1828-1909 som fängelse.

Efter restaurering och ombyggnad kunde Malmö Museum invigas 1937

Rörsjöparken,  här badade jag mycket som barn!! I ena delen av parken låg en kiosk där man köpte goda glassar!:)

Detta var också den givna vägen till o från skolan på högstadiet. 

Mitt emot, på andra sidan av sidan vägen låg ett kallbadhus/nakenbad, värt namnet, det var SKITKALLT!!! På hörnan av detta hus,  Drottninggatan, låg en fritidsgård o det enda jag kommer ihåg av denna var att man gjorde stjärnor, lampor etc av naturfärgade tvättklämmor i trä som man sen limmade ihop. 
HMS U3, svensk ubåt som sjösattes den 11 juni 1942. Idag finns hon bevarad vid Teknikens och Sjöfartens hus i Malmö.

Ett annat kärt minne, ubåten på Tekniska museet! Kommer väl ihåg när man med familjen skulle åka till ”Malmös motstycke till lågpriskedja” nämligen Engelsbrektsboden o färden gick förbi ubåten som man inte fick missa!! :))

Många besök här avlagts här,  både med familj o skola!  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *